Museer i Wien

Denne uge handler det om endnu en af mine yndlingsbyer, nemlig Østrigs hovedstad, Wien! I dette indlæg er der fokus på byens mange museer. 

Jeg har besøgt Wien ad flere omgange, og byen skuffer mig aldrig. Det er en køn by med nogle af verdens bedste museer inden for både kunst, historie og naturhistorie!

Museer
Jeg elsker at blive klogere, når jeg er ude at rejse, og Wien er et af de bedste steder til at udvide sin horisont, for her vrimler med museer med imponerende samlinger.

Hofburg: Hofburg var residens for herskerne i det Østrig-Ungarske kejserdømme, og det er hverken småt eller sparsomt. Hofburg består af flere museer. Det mest populære er Sisi-museet, om den berømte Kejserinde Elisabeth.


Ephesos-museet: I Neue Burg i Hofburg findes Ephesos-museet med genstande fra Ephesos og Samothrake. Samlingen hører egentligt til Kunsthistorisk Museum, men huses her.

Frise, Ephesos-museet

Kunsthistorisk Museum: Museet er hovedsageligt skabt af de enorme habsburgske samlinger og indeholder mange spændende genstande. Her er både malerier, statuer og også den imponerende kamé Gemma Augustae fra 1. årh. e.v.t.!

Gemma Augustea

Naturhistorisk Museum: Lige over for det Kunsthistoriske Museum ligger søstermuseet her. Det er endnu et imponerende museum med en af verdens bedste samlinger. Et af højdepunkterne er Venus fra Willendorf – en lille kvindestatuette fundet i 1908 i Willendorf.

Venus fra Willendorf

Belvedere: Belvedere består egentligt at to store bygninger og en stor park. Øvre Belvedere huser en imponerende samling af østrigsk kunst og fransk impressionisme. Det mest berømte værk i samlingen er nok Gustav Klimsts “Der Kuss”. Nedre Belvedere huser moderne kunst.

Belvederes orangeri

Römermuseum Hoher Markt: Det er et lille bitte museum, der ikke gør meget væsen af sig, men det er til gengæld uhyre interessant! Her vises udgravninger, der har afsløret dele af den romerske garnison Vindobona, som senere er blevet til moderne Wien.

Ur på Hoher Markt

MuMoK:Museum Moderner Kunst er et super spændende museum. Bygningen stikker lidt ud lige ved Hofburg og Hotel Sacher, men samlingen af kunst er virkelige spændende fra klassisk modernisme og frem til eksperimenterende samtidskunst.

Læs med i næste uge om andre seværdigheder i Wien.

Læs indtil da om Wiens søsterby Budapest her.

Husk at give bloggen her en stemme ved Bloggers Abroad 2017. Du kan stemme ved at like dette billede på Facebook eller komme til stemme siden ved at trykke på konkurrencens logo herunder:
BA17 - Vote for this blog!

I dag er sidste chance!

med emneordet , , , , , , ,

2 thoughts on “Museer i Wien

  1. […] I næste uge lover jeg at vende tilbage med del 2 om Wien. Indtil da kan du læse om museerne i Wien her. […]

  2. […] mine artikler om museer i Wien her og om Arkitektur og udflugter […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: