Thyborøn

Thyborøn er en rigtig fiskerby, hvor man hele tiden er enten på havnen eller tæt på havnen. Du kan sejle mellem Agger og Thyborøn med hybridfærgen Kanalen. Her er seværdighederne i Thyborøn:

Søkrigsmuseet: Museet har fokus på 1. verdenskrig, og især på Jyllandsslaget, som er verdens største søslag, og det fandt sted 100 km vest for Thyborøn. Uden for er der en mindesten over de 654 danske søfolk, der omkom under 1. verdenskrig.

Mindesten ved Søkrigsmuseet

Mindepark for Jyllandsslaget: Uden for museet findes en mindepark med sten for at mindes de faldne i Jyllandsslaget. Parken er stadig under opbygning, men det er meningen at der skal være 25 granitsten, der skal repræsentere de 25 skibe, der sank under slaget. Der skal også være 8.645 skulpturer for alle de faldne i slaget.

Mindepark for Jyllandsslaget

JyllandsAkvariet: Et børnevenligt akvarium med rørebassiner, mulighed for fodring og ravture. Det ligger lige ved Søkrigsmuseet.

Jyllandsakvariet

Kystcenter Thyborøn: Et oplevelsescenter for børn og voksne om havet og fjorden. Der er også en udstilling med fokus på strandingen af fregatten Alexander Nevskij i 1868.

Alexander Nevskijs anker

Alexander Nevskijs anker: Fregatten havde 2 ankre. Det ene finder du ved krydset Havnegade/Bredgade i Thyborøn. Det andet er foran Harboøre Kirke.

Sneglehuset

Sneglehuset i Thyborøn: Sneglehuset er et hus, der er fuldstændigt dækket af skaller fra snegle eller muslinger. Indvendigt huser det en kæmpe samling af snegle og flaskeskibe. Her er også en lille butik.

Ravhuset

Ravhuset – Rav Aages Museum: Ravhuset er museum, der huser Rav-Aages og sønnen Bjarnes samling af rav fra Vesterhavet.

Advertisement
med emneordet , , , , , , , , ,

One thought on “Thyborøn

  1. […] Du kan læse om seværdighederne i Thyborøn her. […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: