Kornets Hus

Kornets Hus ligger I Guldager udenfor Hjørring i Nordjylland og er en ny attraktion med fokus på formidling af kornets historie.

Jeg var så heldig, at jeg gennem Realdania, som har været med til at finansiere tilblivelsen af bygningen, havde vundet billetter til en rundvisning i Kornets Hus

Selve bygningen er noget af det mest vellykkede moderne arkitektur, jeg har set! Udover at være fin at se på, er bygningen nemlig også behagelig at opholde sig i, og den fungerer til sit formål – man kan se ud på de omkringliggende kornmarker, der er plads til udstilling, café og arbejdende køkken og der er ikke larm! Jeg er meget imponeret. 

Men tilbage til den arkitektegnede bygnings fokus. Den byder nemlig på en interaktiv udstilling, som følger kornets store indvirkning på vores kultur helt fra bondestenalderen og frem til nutiden. Det fortalte Centerleder Johannes H. Vestergaard om, mens det praktiske aspekt med bagning med forskelige kornsorter blev formidlet af Køkkenleder Lukas Wolff og formidlingsansvarlig Christiane Lindrup Pedersen.

Der blev også tid til en tur rundt i kornmarkerne med formand i Foreningen Kornets Hus, Jørn Ussing Larsen.

Huset var som sagt rigtigt fint, men jeg ville ikke bare tage derhen for at kigge på udstillingen. Jeg ville planlægge mit besøg, så jeg enten kunne deltage på et af kurserne eller være med til et bageværksted, eller time det med den daglige rundvisning 14.30.

Pt. tilbydes der kurser i surdej, bagning med fortidens korn og glutenfri bagning, og bageværkstedet giver mulighed for at prøve kræfter med alt fra pizzabagning, kage-konkurrencer og pastalavning.

Dette er ikke et sponsoreret indlæg. Jeg er medlem af Realdania og vandt billetter til arrangementet. 

med emneordet , , , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: