Anmeldelse: Turen går til Realdania

Der kommer nu endnu en anmeldelse af en utraditionel bog i Politikens rejseserie, nemlig Turen går til Realdania.

Første afsnit præsenterer foreningen Realdania. Derefter følger geografisk opdeling af Danmark: København, Sjælland, Møn og Lolland-Falster, Bornholm, Fyn, Sønderjylland, Midt- og Vestjylland, Østjylland og til slut Nordjylland.

Bogen afsluttes som sædvanligt i serien med praktiske oplysninger. I denne sammenhæng er det så praktiske oplysninger om medlemskab af foreningen Realdania.

De beskrevne steder er opbygget på sædvanlig vis med henvisning til et kort og en beskrivelse af stedet samt hvad Realdania har gjort ift. stedet. Der er alt fra museer over skoler til slotsparker. Alle nævnte projekter kan beses på en eller anden måde, enten ved besøg eller blot udefra.

Bogen giver inspiration til seværdigheder, som man ikke nødvendigvis ellers ville have tænkt på at se, og giver også en anderledes fortælling end en traditionel rejsebog. Det er absolut værd at se efter seværdigheder her også, næste gang du planlægger en tur til en destination i Danmark.

Du kan læse bogen digitalt eller downloade den gratis fra Realdanias hjemmeside her, eller du kan få den gratis ved at melde dig ind i Realdania lige nu. Betingelse for medlemskab er, at du ejer en bolig i Danmark.

Læs også mine anmeldelser af Turen går til vikingetiden, Turen går til bøgernes verden og Turen går til besættelsestidens København.

Advertisement
med emneordet ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: