Skulpturguiden i Skive

Alle byer har mindst en håndfuld kunstværker, men i Skive Kommune kan du få et nemt overblik over alle de mange kunstværker vha. Skulpturguiden. Der er over 100 kunstværker, og på hjemmesiden kan du dele dem op efter kunstner, værktitel eller geografi. Her får du et udvalg værkerne:

Skrottosaurus Rex finder du ved genbrugspladsen i Kåstrup. Den er bygget af jern og plast fra pladsen i 2010 af Poul E. Nielsen. Den 450 cm høje Skrottosaurus fanger ens opmærksomhed på den gode måde!

Skrottosaurus Rex

Nissum Bro og skulpturen Åmanden er lavet af Jacob Vestergaard i 2015. De står ved Hinnerup Å. Kombiner dem med Åsted-nisserne.

Åmanden og Nissum Bro

Planetstien består af 10 skulpturer lavet af stenhugger Claus Henrik Nielsen. Solen finder du ved Sallingsund og Omegns Museum i Glyngøre, mens den sidste skulptur af Pluto befinder sig 6 km væk på torvet i Durup. Stien er en model af solsystemet i forholdet 1:1.000.000.000.

Solen og Merkur kan skimtes i baggrunden

Molermanden, der forestiller en af de mænd der har arbejdet i Stendal Graven og udvundet moler med håndkraft, står meget fint med en god udsigt til bl.a. Bispehuen, Stendal Graven og over fjorden på Fur. Læs mere om Fur her.

Molermanden på Fur
med emneordet , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: